Bekymret for å komme gjennom universitetet med nesten ingen inntekt, eller bare lyst på å lære hvordan du kan få studielånet ditt til å strekke seg lenger? Du er på rett sted.
De neste minuttene vil du lære hvordan du administrerer pengene dine, noe som i utgangspunktet er en livstidsinvestering. La oss komme i gang!
1. Etabler inntekten din
Først må du regne ut mye penger du har å jobbe med. Dette vil angi parameterne for utgiftene dine, så tenk nøye gjennom alle mulige inntektskilder. Her er det viktig at du tenker på studielån og stipend, eventuelle sparepenger, investeringer, kanskje du har vunnet noe etter å ha spilt på Sambla.no – inkluder alt!
2. Beregn utgiftene dine
Deretter må du finne ut hvor alle pengene dine går. Du kan enten se tilbake på kontoutskriften din for å samle opp alle dine tidligere kjøp eller bare legge inn et grovt estimat på hvor mye du tror du bruker på hver kategori. Fordel disse utgiftene i forskjellige kategorier slik at det er enklere for deg å få oversikt over hvor du eventuelt kan kutte noen utgifter.
3. Beregn ditt ukentlige budsjett
Når du har lagt ut alle utgiftene dine, er det på tide å dele det opp i et ukentlig budsjett. Spenn deg, siden det er her det begynner å bli ekte.
· Regn ut din totale inntekt for et semester på universitetet
· Trekk fra de vesentlige utgifter for samme periode
· Del tallet du sitter igjen med på antall uker i et semester.
Du har nå fått ditt ukentlige studentbudsjett. Med andre ord, dette er hvor mye penger du må bruke på alle de ikke-essensielle tingene hver uke. Noen foretrekker heller å dele det inn i måneder, og det skal du selvfølgelig få lov til om du vil.
4. Sett deg noen mål
Hvis du følger trinnene ovenfor og kommer ut med et rimelig ukebudsjett, så er du på god vei. Enten du trenger å budsjettere for å klare deg bedre i hverdagen, eller om det er fordi du ønsker å spare mer penger til et spesifikt formål, eller rett og slett ha litt ekstra penger på en sparekonto, så er det viktig at du setter deg mål. Kanskje er det ukentlige mål eller månedlige mål, men det er hvert fall mye lettere å spare og kutte utgifter dersom du har et mål å jobbe mot. Lykke til med sparingen!
Legg igjen en kommentar